De Haerne Club
home mailen
De Haerne Club vzw
Dovensport
Bestuur
Historiek
Voetbal
Damesminivoetbal
KMVV minivoetbal
VMF minivoetbal
Zaalvoetbal
Petanque
Kaartersclub
55+
Jongerenwerking
Ontspanningsclub
Stil en Blij Ieper
'Niemand Perfect' toneel
Feestcomité Smullers

Voetbal

In 1963 werd er gestart met de deelname aan de nationale competitie voor dovenploegen. Daar namen we een moeizame start en met heel veel gedrevenheid slaagde het toenmalig bestuur erin om de ploeg samen te houden. In de jaren 70 werd de ploeg flink aangevuld met jongere spelers en in 1973 konden ze de nationale titel behalen.
In 1983 werd de ploeg zelfs bekerwinnaar. In de jaren 90 was De Haerne club een der betere ploegen en werd zelfs meermaals nationaal kampioen. Ook op internationaal vlak scoorden we goed. Het voetbal in Kortrijk zat in de lift.
 
In 1999 hebben we besloten om deel te nemen aan een bedrijfsvoetbalcompetitie regio Kortrijk-Roeslare. Het was een moeilijke beslissing maar achteraf gezien was dit de juiste beslissing. De dovencompetitie bestaat jammer genoeg niet meer. Er is wel nog interesse onder de Belgische dovenclubs om deel te nemen aan de Beker van België voetbal.  Elk jaar in mei wordt de beker van België georganiseerd.
 
Onze thuiswedstrijden in de bedrijfsvoetbalcompetitie gaan nu door in sportcentrum De Weimeersen te Rollegem en dit telkens vanaf 14.00u. Onder de rubriek kalender kunt u het juiste uur telkens terugvinden.

contact
nieuws
kalender
fotoalbum
links
lid worden

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

by: amba-amba