55+ club

Op 21 april 1988 werd de club 55-plussers opgericht door Yolande De Roose. Alle bijeenkomsten hebben plaats in het lokaal van De Haerne Club te Heule.

Het begon toen met 8 leden en tot nu toe groeiden het uit tot 40 leden.

19 april 1990 werd er een eerste volksspelentornooi tegen Dosgepa Antwerpen gehouden in het lokaal. Wat een succes met zich meebracht voor de eerste keer.

In de daaropvolgende jaren begonnen zes andere dovenclubs in België eigen seniorenclubs op te richten.

De eerste 5 jaar vanaf 1988 brachten de dove 55-plussers alleen maar de tijd met elkaar door. Toen kwam Yolande met het idee om ook horende clubs uit te nodigen om samen wedstrijden te spelen. Vandaag kan je stellen dat deze samenwerking een groot succes is geworden.

De Poedels, het OCMW "het Gaverke" en De Regenboog uit Ingelmunster vonden reeds hun weg naar de club 55-plus.

Voor welke personen is deze afdeling bedoelt?

Elke maand kan je, op de derde donderdag van de maand, als dove of slechthorende 55-plusser voor een gezellige namiddag terecht in het clubhuis "De Haerne" te Heule. Op die manier verliezen de doven elkaar niet uit het oog en heb je een doel. Het verdrijft de eenzaamheid bij ouderen, vooral dove bejaarden raken vlug geïsoleerd eens ze ouder worden. De tijd dat mensen elkaar helpen bestaat haast niet meer. De moderne tijd eist zijn tol en ieder mens leeft voor zichzelf. Gelukkig zijn er nog uitzonderingen en deze zorgen we ervoor dat er bijeenkomsten opgericht worden voor mensen die er nood aan hebben.

Gezellig samenzijn

Je kan er UNO-kaarten en meedoen aan de volksspelen. Er worden ook één-dagreisjes en feestjes (carnavalfeestjes) gepland, museumbezoeken, kwissen en petanque. Elk jaar wordt er een tornooi georganiseerd. Dan wordt er gespeeld tegen andere 55+ clubs zoals deze van Antwerpen, Turnhout, Brussel en Woluwe. Alle activiteiten zijn wel aangepast aan de conditie van een 55-plusser.