Dovensport De Haerne Kortrijk

We zijn een dynamische sportclub en onze betrachting is om sport te bieden aan doven en slechthorenden. Sport is een goed middel om contacten aan te gaan.

Er wordt zowel competitief als vriendschappelijk aan sport gedaan. We organiseren geen trainingen, wegens gebrek aan gekwalificeerde trainers die ook de gebarentaal meester zijn.  
Wel wordt aan veel wedstrijden deelgenomen. Bijna elke week is er een sportactiviteit voor de omnisportclub die we zijn. De belangrijkste sporten zijn voetbal, zaalvoetbal (dames en heren), mini-voetbal (dames en heren), petanque (dames en heren), bowling (dames en heren), biljart en tafeltennis. Naast deelnemen aan competitie doen we ook aan recreatief sporten voor bowling en petanque.
 
Bij de club zijn enkel doven en slechthorenden aangesloten, omdat we hen de kans te willen geven om aan sport te doen onder gelijken. Bij ondervinding weten we dat iemand die doof of slechthorend is steeds moeite heeft met de communicatie onder de horenden. Dikwijls moeten de soms goede dove sportmensen op de reservebank zitten, wegens het hoorprobleem. Bij De Haerne Club kent men dit probleem en houdt men er rekening mee. De samenhorigheid onder de leden is heel belangrijk en iedere dove of slechthorende is er welkom.
De onderlinge taal is het meest in gebarentaal, maar onder de slechthorenden wordt ook normaal gesproken. Toch is de gebarentaal het belangrijkste communicatiemiddel. Voor mensen die doof of slechthorend zijn geworden op latere leeftijd en sport willen doen is de drempel soms moeilijk te overschrijden om aan te sluiten bij onze sportclub. Eénmaal die drempel overwonnen beleeft men een mooie tijd onder sportvrienden.
 
De Haerne Club Sport Kortrijk is ook te vinden op facebook. Via onderstaande link kan je volgen wat er gebeurt.
 
 
Bijlage: