Jongerenwerking

Jongerenwerking

 

 

De jongerenwerking bestaat uit aantal bestuursleden die doof en/of slechthorend zijn dat op vrijwillige basis maandelijkse activiteiten organiseert voor andere jongeren. Het is voor hen een heel rijke ervaring waar je bij leert hoe je op die manier je handen uit de mouwen kan steken om toffe activiteiten te geven. Wij staan open voor iedereen die graag in onze vereniging wil komen en die zich welkom kunnen voelen samen met vrienden.

Doelgroep

Onze jongerenwerking is toegankelijk voor alle doven, slechthorenden en CI die vallen onder het leeftijdsgebied vanaf 15 tot en met 35 jaar. Jongeren tot 35 jaar hebben ’s avonds de toegang tot het lokaal. De maandelijkse speelse activiteiten vallen telkens op 3e zaterdag van de maand. Na elke activiteit is het lokaal ’s avonds open met als prioriteit dat jongeren plezier kunnen maken en gezellig kletsen/gebaren. Om warme sfeer te brengen in het sociale gebeuren komen ook vaak avondspelletjes aan bod.

(voor) Geschiedenis van jeugdclub

In het jaar 1986 bestond er maar één jeugdclub in West-Vlaanderen namelijk in Brugge. We hadden toen de voetbalclub in onze afdeling waar de meeste jongeren speelden. Toch wouden Rudy Vandemaele, Hilde Nyffels en Filip Vanhede samen een jeugdclub voor doven en slechthorenden oprichten in de Kortrijkse streek.

16 oktober 1986 werd de eerste activiteit gestart met als doel dove en slechthorende jongeren van 15 jaar tot 35 jaar een mogelijkheid te bieden om samen te komen zoals vaak gebeurt in de horende jeugdbeweging. Na 1 à 2 jaar waren er moeilijke tijden geweest voor ons door gering ledenaantal (15). Bijna werd er gedacht aan verval. De bestuursleden poogden nog een jaartje de club in stand te houden. Pas dan steeg het ledenaantal tot 30. Waardoor de club nipt gered werd. Vandaag (2015) bestaat de jeugdclub uit 20 enthousiaste leden.

 

De jongerenwerking De Haerne kunt u ook volgen op facebook:

https://www.facebook.com/JWDHC